Bld. Republicii, Bloc 33 A2, Etaj 1, AP.4 Ploiesti

0730-90.11.81

contact@erdent.ro

ORTODONȚIE

Listă completă de servicii şi preţuri

ORTODONŢIE

pedodontie

În societatea actuală, în care imaginea contează atât de mult, este foarte important să ai un zâmbet frumos.

Acesta însă poate fi compromis de anumite probleme dentare, cum ar fi înghesuirea, spaţierea, sau creşterea incorectă şi disproporţionata a maxilarelor. Cel mai elegant mod de a rezolva aceste probleme este tratamentul ortodontic.

Ce este Ortodonţia?

Ortodonţia şi ortopedia dento-facială este ramura stomatologiei ce se ocupă de diagnosticul, prevenţia, intercepţia şi tratamentul malocluziilor. Dincolo de aparenţe, tratamentul ortodontic nu are ca scop doar îndreptatul dinţilor, ci este foarte complex şi trebuie să ţină cont în primul rând de aspectele medicale, pentru a asigura sănătatea dentară pe termen lung.

Care sunt principalele obiective ale tratamentului ortodontic?

 • Intercepţia şi tratamentul unor probleme de dezvoltare ale maxilarelor
 • Obţinerea unei ocluzii (muşcături) stabile şi funcţionale, care să prevină apariţia problemelor articulare şi a uzurii premature a dinţilor
 • Obţinerea unui zâmbet frumos, cu dinţi aliniaţi, încadraţi corect şi armonios în complexul facial
 • Scăderea riscului de apariţie a cariilor şi a bolii parodontale
 • Îmbunătăţirea masticaţiei
 • Îmbunătăţirea fonaţiei
 • Crearea condiţiilor necesare pentru că medicul stomatolog să realizeze corect anumite lucrări protetice
 • Îmbunătăţirea calităţii vieţii

Care sunt principalele consecinţe pe pot să apară în cazul în care nu urmaţi tratamentul ortodontic recomandat?

În general, problemele ortodontice netratate au efect negativ pe termen lung asupra sănătăţii dentare, şi a vieţii sociale, cum ar fi:

 • Aspect dento-facial inestetic, cu impact social negativ
 • Uzura accelerată şi asimetrică a dinţilor
 • Pierderea prematură a dinţilor din cauza riscului ridicat de carie şi boala parodontală, din cauza dificultăţii de a menţine o igienă corectă atunci când dinţii sunt înghesuiţi
 • Masticaţie ineficientă, cu disconfort şi dureri articulare
 • Probleme ale articulaţie temporo-mandibulare
 • Lipsa spaţiului pe arcada poate duce la imposibilitatea erupţiei anumitor dinţi. Aceştia rămân incluşi în os, sau erup într-o poziţie necorespunzătoare.
 • Problemele de creştere ale maxilarelor (care sunt practic bazele osoase pe care sunt poziţionaţi dinţii), duc la apariţia ocluziei necorespunzătoare. Altele, precum compresia de maxilar (maxilar îngustat) duc la îngustarea cailor aeriene superioare, cu impact asupra dezvoltării generale din cauza oxigenării necorespunzătoare a organismului.
 • Poziţia prea anterioară a dinţilor creşte riscul de fracturi dentare prin traumatism
 • Scurtarea duratei de viaţă a lucrărilor protetice în cazul în care acestea sunt realizate pe un câmp protetic nefavorabil.

Dr. Dăscălescul Teodor, medic specialist ortodonţie şi ortopedie dento-facială şi medic specialist endodonţie, este unul dintre primii medici ortodonţi din România care a folosit cea mai nouă tehnologie în materie de aparate dentare fixe, aparatele autoligaturante, mai precis apratele Damon.

Aparatele Damon şi tehnica Damon au fost inventate în Statele Unite ale Americii însă în România au ajuns de câţiva ani, dr. Dascalescu fiind printre pionierii acestor aparate în România şi astfel dispune de o vastă experineta cu acest sistem.

Aparatele autoligaturante Damon nu numai că scurtează considerabil timpul de tratament ci permit şi rezolvarea multor cazuri în care folosirea aparatelor convenţionale necesita extracţia unor dinţi permanenţi. Aparatele Damon sunt şi mult mai confortabile pentru pacienţi deoarece se folosesc forţe foarte uşoare, iar bracketii au o formă care este mult mai uşor tolerate de părţile moi ale cavităţii bucale.

Dr. Dascalescu Teodor are o experienţă bogată în domeniul ortodonţiei, acesta lucrând şi împreună cu Conf. Dr. Maris Marius, şeful catedrei de Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Faciala în cadrul UTM Bucureşti şi este în contact cu cele mai noi informaţii şi tehnici ce apar. De asemenea Dr. Dascalescu Teodor colaborează cu echipe de chirurgic cu vastă experienţă atât din Cluj cât şi din Bucureşti pentru cazurile complexe ce necesită chirurgie.

ortodontie ploiesti

Consultatie specialitate

100 RON

Model Studiu

150 RON

Aparat Clasic metalic

2500 RON/arcada

Aparat Autoligaturant Zeus

3000 RON/arcada

Aparat Autoligaturant Damon metalic

3500 RON/arcada

Aparat Autoligaturant Damon Clear fizionomic

5000 RON/arcada

Aparat Mobil

1200 RON/arcada

Aparat Mobil twin-Block

2400 RON

Disjunctor

1500 RON

Dispozitiv Nance

1000 RON

Masca Delaire

1000 RON

Retainer colat

400 RON

Gutiera contentie

400 RON

Gutiera bruxism

700 RON

Splint ROTH

1000 RON

Control lunar ap fix

150 RON

Control lunar ap mobil

75 RON

Inlocuire bracket metalic

50 RON

Inlocuire bracket fizionomic

100 RON

PARERILE PACIENŢILOR

NU AŞTEPTA PÂNĂ PROBLEMA SE AGRAVEAZĂ!

Programează-te şi fă primul pas pentru un zambet mai frumos

erdent